Michal Handzuš navštívi letný integračný tábor pre zdravotne postihnuté deti

Banská Bystrica, 16. august 2013 - Michal Handzuš dnes svojou návštevou poteší deti z letného integračného tábora v Banskej Bystrici. Počas príjemného obeda môžu deti vyspovedať čerstvého držiteľa Stanley cupu a splniť si tak jeden zo svojich snov. Denný letný integračný tábor pre zdravotne postihnuté deti sa uskutočnil už po desiatykrát. Aj vďaka podpore NADÁCIA Poštovej banky si tak mohlo užiť nezabudnuteľné zážitky až 56 detí. Denný integračný tábor pre zdravotne postihnuté deti sa uskutočnil už po 10-krát. Mladí vo veku od 10 do 24 rokov mali možnosť prežiť výnimočné okamihy na zaujímavých miestach Slovenska. Tento piatok sa k nim pridalo aj osobné stretnutie s legendou slovenského ľadového hokeja Michalom Handzušom. „Michal nás navštevuje pravidelne už dlhé roky. Je to výnimočný človek, ktorý je vždy ochotný prísť a naplno sa venovať deťom. Je to pre ne jedinečný zážitok, pretože Michal si svojou pokorou a skromnosťou získal ich srdiečka," povedal MUDr. Ján Nosko, predseda OZ PONS.

Slávnostné ukončenie tohtoročného tábora prebehlo na Radnici mesta, kde ich prijal Peter Gogola, primátor Banskej Bystrice. Spolu s hercami Harry teater si zahrali divadlo a zatancovali si s tanečnicami orientálnych tancov Alishaba. „PONSáčikovia majú za sebou ďalšie úžasné leto. Sme jedna veľká rodina, ktorá sa vie spolu tešiť z každej drobnosti. Inšpiráciou sú zdravotne postihnuté deti a ich obetaví asistenti. Veľká vďaka patrí aj mladým dobrovoľníkom, ktorí zabezpečujú chod tábora. Už teraz sa tešíme na budúce leto, pretože PONS je droga a odvyknúť od nej sa nedá," dodala Mgr. Mária Lauková, koordinátorka projektu.

Účastníci tábora mali počas celého leta pripravený bohatý program. Dostali možnosť navštíviť rozprávkový svet Habakuky na Donovaloch, jazdili lanovkou, hrali sa so zvieratkami v ZOO Kontakt pri Liptovskom Mikuláši a užili si penovú show s hasičmi na letisku Sliač. Vyskúšali si aj rybárčenie či jazdu na štvorkolkách v horskom teréne. Najväčším bonusom bola Oravská priehrada a plavba na lodi, o ktorej už dlho snívali. „Náš tábor vypĺňa prázdne miesto na mape služieb občanom a deťom so zdravotným postihnutím na území Banskej Bystrice a blízkeho okolia. Tábor môžeme realizovať aj vďaka podpore Nadácie Poštovej banky. Verím, že spolu budeme v tradícii tábora pokračovať a v duchu hesla „rovnosť šancí pre všetkých" dokážeme zabezpečiť zaujímavé a príjemné prežitie letných prázdnin pre zdravotne postihnuté deti a mládež," povedal MUDr. Ján Nosko, predseda OZ PONS. Počas 4 turnusov si vďaka občianskemu združeniu PONS až 56 detí a mladých ľudí vychutnalo atrakcie, ktoré bežne nemôžu absolvovať.

PONS ako neziskové združenie bez jediného zamestnanca vzniklo v r. 2000. Okrem tejto aktivity sa môže pochváliť aj zriadením bezbariérového Centra voľného času pri Gymnáziu na Mládežníckej ulici v Banskej Bystrici v r. 2003, od Múzea SNP malo v prenájme Romantickú záhradu, kde v rámci úspešného projektu zrealizovali výsadbu a následnú celoročnú starostlivosť. Organizovalo benefičné koncerty, plavecké výcviky, podporuje svojich klientov v rámci reprezentácie SR na medzinárodných podujatiach v hre Boccia.

Kontakty: MUDr. Ján Nosko, predseda občianskeho združenia PONS (0915 838 406) Mgr. Mária Lauková, koordinátorka aktivít PONS (0908 906 658)

_______

NADÁCIA POŠTOVEJ BANKY vznikla v roku 2007. Jej verejnoprospešným účelom je podpora vzdelávania, rozvoj telovýchovy, ochrana zdravia, ochrana práv detí a mládeže, zachovanie kultúrneho dedičstva, sociálna pomoc, plnenie individuálne určenej humanitnej pomoci pre jednotlivca alebo skupinu osôb, ktoré sa ocitli v ohrození života alebo potrebujú naliehavú pomoc.