Plaveckého kempu Martiny Moravcovej sa zúčastnilo 145 plaveckých nádejí

V uplynulom štvrtom ročníku Letného plaveckého kempu Martiny Moravcovej získalo cenné rady a nové poznatky až 145 mladých plaveckých nádejí, pričom počas štyroch ročníkov kempu jej rukami prešlo viac ako 550 účastníkov. Program kempu oživil aj známy raper Patrik „Rytmus" Vrbovský, ktorý sa pred hudobnou kariérou aktívne venoval vodáckemu športu.

Ani vysoké štádium tehotenstva nezabránilo dvojnásobnej striebornej olympijskej medailistke osobne sa venovať všetkým deťom počas troch kempových turnusov. „Všetky deti boli skvelé a snaživé. Verím, že všetci si z kempu odniesli užitočné informácie, ktoré im môžu pomôcť dosahovať stále lepšie športové výsledky," priblížila priebeh kempu Martina Moravcová. Veľkým prínosom boli aj osobné video rozbory plaveckej techniky, ktoré absolvoval každý účastník kempu. Dvojfázové tréningy vo vode aj na suchu mali plavci spestrené nielen o zaujímavé doplnkové aktivity, ale napríklad aj prednáškou známeho odborníka z oblasti výživy MUDr. Igora Bukovského. „Aj Igor má k plávaniu blízko. Celú mladosť preplával a dokonca dodnes drží v žiackych kategóriách slovenské rekordy v prsiarskych disciplínach," poodhalila jeho športovú minulosť Martina Moravcová.

Špeciálne prekvapenie zažili deti v prostrednom turnuse, keď ich prišiel povzbudiť raper Rytmus, ktorý je piešťanským rodákom. „Ochotne prijal naše pozvanie na stretnutie s deťmi, podpisoval im tričká a s každým sa rád vyfotil. Málokto možno vie, že sa pred svojou hudobnou kariérou aktívne venoval vodáckemu športu. Až do 16 rokov robil kanoistiku," prezradila Martina. Plavkyňa spestrila deťom kemp aj netradičnými aktivitami - bowlingom, jazdou na motokárach, či vodným lyžovaním.

Kemp 01 Kemp 01 Kemp 01

"Plavci nielenže odviedli kus dobrej práce vo vode a na suchu, ale myslím si, že každý si tu našiel aj nových priateľov a odchádzal plný zážitkov. Veľmi si vážim podporu Nadácie Poštovej banky, vďaka ktorej náš kemp funguje už 4 roky. Aj tento rok uhradila pobyt 36 najtalentovanejším deťom. Zároveň ďalším šiestim deťom udelila Divokú kartu, pri ktorej sa prihliada nielen na športové výkony, ale aj na sociálne pomery rodiny," uzavrela Martina.

Tento jedinečný letný plavecký kemp sa teší veľkej obľube a deti sa naň môžu tešiť aj na budúci rok. „Sme veľmi radi, že si Martina našla aj tento rok čas, aby sa deťom dennodenne venovala a odovzdávala im svoje skúsenosti. Nadácia Poštovej banky sa snaží podporovať projekty, ktoré pomáhajú ľuďom zlepšiť život. Vďaka zážitkom z kempu majú deti možnosť rásť nielen profesionálne, ale aj ľudsky," povedala správkyňa nadácie Oľga Pažitná.

Kemp 03 Kemp 03 Kemp 03

Štvrtý ročník Letného plaveckého kempu Martiny Moravcovej sa konal od 6. do 22. augusta 2013 v piešťanskom hoteli SOREA Sĺňava a už o niekoľko dní sa rozbehne príprava ďalšieho ročníka. Kemp je určený pre talentované 10 až 15 ročné deti registrované v Slovenskej plaveckej federácii. Podrobné informácie o možnosti prihlásiť sa do kempu a o jeho podmienkach môžu záujemcovia nájsť na stránke www.plaveckykemp.sk.

Kontakt pre doplňujúce informácie: Naďa Urbanová, vedúca Oddelenia PR, 0910 866 896, nada.urbanova@pabk.sk

____

LETNÝ PLAVECKÝ KEMP MARTINY MORAVCOVEJ Nadácia Poštovej banky podporuje projekt „Letný plavecký kemp Martiny Moravcovej" už od roku 2010. K hlavným cieľom projektu patrí rozvoj a podpora mladých plaveckých talentov, zlepšovanie plaveckých techník, tréningy vo vode aj na suchu, diskusie na tému zdravej výživy a nadväzovanie nových kontaktov. Martina Moravcová ako vrcholová športovkyňa letný kemp sama vedie a s deťmi sa delí nielen o cenné rady v plávaní, ale aj o zážitky z rôznych súťaží a turnajov, ktoré sama úspešne absolvovala.