Originálne a trvalo udržateľné nápady oceníme grantom

Nadácia Poštovej banky sa aj tento rok rozhodla podporiť zaujímavé projekty, ktoré sú venované deťom, mládeži, aktívnym ľuďom aj seniorom a podporujú zmysel dobrovoľníctva. Radi podporíme aj váš originálny nápad, pretože v Poštovej banke sa dobro stále nosí.

Do minulého ročníka sa prihlásilo 94 projektov, z čoho sme sumou 30 000 € podporili až 22 z nich. Váhate, či prihlásiť svoj nápad? Čítajte ďalej a inšpirujte sa výpoveďami úspešných uchádzačov o grant v roku 2018. Veríme, že tento rok budeme môcť pomôcť práve vám.

Nápad: Dedičné remeslo: Včelárenie

Organizácia: OZ kRaj

„Včelárenie pokladám za generačné povolanie, keďže naša rodina si odovzdáva toto remeslo už 3 generácie. Pomocou projektu som chcel symbolicky opätovne vytvoriť puto troch generácií prostredníctvom včiel. Najmenší sa učili od strednej generácie a tá najstaršia dostala priestor posunúť svoje vedomosti a skúsenosti tým mladším generáciám. Myslím, že to bola obohacujúca skúsenosť pre každú generáciu a projekt prepojil ľudí v komunite, ktorí by sa ani napriek spoločnej záľube nespoznali. V rámci projektu vznikli 2 včelnice v Lučenci a Utekáči a sú využívané včelárskymi krúžkami na priľahlých školách.“ (p. Dávid Turčáni)

Nápad: MOBILNÉ ZÁHRADKY - prostriedok na efektívne využívanie voľného času